donderdag 12 mei 2016

Mini versus Maxi

Al meer dan 8 jaar hebben we een huis vol speelgoed, kunstige krabbels die al even evolueren tot rasechte expressieve werkjes, een collectie trouvailles om u tegen te zeggen: snel vergeten... maar toch zeker on-mis-baar mama! vanaf een opbergdoos in zicht komt, en noem maar op. Zoals velen is het een moeilijk evenwicht tussen een clean house en ontploffingsgevaar. Beiden zijn verre van bewonderenswaardig. Zowel een doodse showroom als een persoonlijke variant op de ballenbadchaos zijn niet de plekken waar ik gelukkig van word... Dus hierbij vind je enkele ideetjes om onze lieve monsters een podium te geven, waarbij er een fijne symbiose is tussen zowel de mini- als maxiwereld.
Presenteer een foto eens als een object: copietje op een plaat multiplex. Vervolledig dit gestolen moment met decoratie die verwijst naar de dag waarop deze foto genomen werd.
Een tekening hoeft niet steeds met magneetjes aan de koelkast of verwarming gehangen worden. Selecteer eentje en geef het een podium(pje). Enkele kinderhandjes, dito inspiratie én wat verf kan je op meer dan enkel papier loslaten. Hier werden houten afvalblokjes omgetoverd tot een kaartjeshouder.


Verder nog wat online inspiratie... Dit is bewust géén selectie van beelden uit kinderkamers, want ik zie onze mini's overal graag, jullie toch ook?! Dus denk aan kleine eilandjes: een schilderijtje bij de interieurs om wat up te spicen, wat on-mis-bare stenen mama! uit het bos op de kast, nog een zelfgeschilderd en genaaid kussentje erbij...  De essentie: doseren en combineren, zowel qua kleur als hoeveelheid.
En als die kleuren wat vloeken, of je hebt nog steeds bedenkingen bij de mengkwaliteiten van de jongste mini... who cares? Jij toch niet?
(door op de bijgevoegde tekst te klikken, kom je op de desbetreffende site terecht: snuisteren maar!)

Creëer een feature wall als gezamenlijke tentoonstelling, gebundeld door een kleurvlak op de muur, met masking tape op een krijtbordmuur, of zoals hier op een kurken wand.
feature wall via Oraclefox


Stel een minitentoonstelling of curiosakabinet samen in een 'stylish' schapje.
schapje van Bourbon Moth Woodworking

Ook een stilleven op de kast verdient een kader met een schilderij, of een readymade kunstwerk. Denk aan bijpassende tinten, of net een contrasterende kleur.
 
Stilleven via PinThemAll

Geen opmerkingen: