vrijdag 22 april 2016

Oldies

Vorige week heb ik 4 knietjes versteld met een lapje. En met knietjes bedoel ik niet die knoddige kleuterknieën vol moddervegen en schrammen van het ravotten. Neen, het gaat hier wel degelijk om de ongewenste scheurknieën in lange broeken, die wel eens kunnen binnensluipen in de naaimand gedurende de periode tussen 6 maand en 7 jaar (dit schijnt te variëren van broekdrager tot broekdrager). En ik heb ontdekt dat er nog 3 vergelijkbare exemplaren op mij liggen te wachten... Ondanks het feit dat het quasi onmogelijk is om dit snel en efficiënt met de naaimachine te verstellen, dat het na 2x gebruik reeds los fladdert puur en alleen om de hersteldienst in kwestie uit te dagen (moi, ja!), en dat de meeste scheuren uitblinken in hun scheur-zijn, zodat deze amper te bedekken zijn met een 'schaamlapje'... vraag ik mij af waarom je dit niet méér ziet in het straatbeeld.
 Kleine reflectie: Wat was er immers mooier dan je lievelingsbroek -in de tijd toen je nog paarse klompen droeg (want je oudste zus mocht telkens eerst de meest favoriete kleur der meisjes kiezen > roze!), en een kokertje rond je nek met 20 fr in- vol herstelde memoires in de vorm van rafelrandjes aan de boord, en een niet onachtzaam gekozen beertje ter hoogte van de rechterknie! Niets toch?! De stof werd elke maand zachter en zachter, en elke keer werd dit kledingstuk ostentatief uit de stapel geplukt. En hoe groot was je geluk als je de lievelingsjeans van je stoere neef mocht overerven, zodat dit superzachte exemplaar het summum bereikte onder jouw ravottechnieken!
Maar in tijden waarin schaamlapjes meer kosten dan broeken uit sommige winkelketens, is het zwaar vechten voor hun bestaansrecht. 
Daarom geef ik jullie de opdracht een ode te brengen aan het versleten maar desalniettemin graag geziene kledingstuk. Laten we een lans breken voor het schaamlapje! Dat kan onder de vorm van een lapje op een knie, een sterretje op het gaatje ter hoogte van jouw riem, of zoals de foto's hieronder... een collage van oude truien en nieuwe reststofjes... Laat je inspireren, en deel jouw tip in een reactie! Het leukste idee wordt verkozen door een broekscheurder, en de tipgever in kwestie krijgt een leuk pakketje in thema toegestuurd!


Wat te doen met het schaamlapje?


Van oud naar nieuw!

Geen opmerkingen: