dinsdag 17 maart 2015

over muren en zo

Onlangs hebben we alweer een nog maagdelijke ruimte (of beter: vervallen ruimte) in ons huis onder handen genomen, zodat de to do lijst steeds kleiner wordt. Of zo voelt het toch op zijn minst, want als ik even kritisch om me heen kijk, komt een schrift, genre A4 Atomaschrift, eerder in aanmerking om al onze klusjes op te noteren... Maar een mens kan maar beter optimistisch door het leven gaan, nietwaar?!
De eerste muur die we van kleur in ons leven voorzien hebben, kreeg de naam 'eucalyptus' mee. Weliswaar wat veilig, maar onlangs opgefrist met kleurrijke papieren pompons. Dit kocht ik indertijd bij Hema, ter versiering van een verjaardagsfeest voor kind nummer 1, maar eigenlijk is dit supersimpel zelf te maken! (lees hier de werkbeschrijving)

kamer 1

Om de volgende ruimte toch wat vrolijker en hipper in te richten, sloegen we de behang-weg in. Toen ik een tijdje terug 2x per jaar richting Londen trok, begonnen we onze tocht steevast op het kruispunt 'Seven Dials', nabij Covent Garden. Dit is de ideale uitvalsbasis om geprikkeld te worden door al het moois dat de stad te bieden heeft... te beginnen bij de magische wereld waar vintage meubels en kleurrijke patronen de wereld van  Orla Kiely heten. Ook het immer verrassende Magmabooks mag zeker niet ontbreken. Maar ga vooral zelf een kijkje nemen! Tip: start de tocht met een cappuccino om u tegen te zeggen, in de heerlijkste koffiezaak in Londen. Volgens mij is dit trouwens de plaats waar de mens bun is uitgevonden ;-)
Maar terug naar het behang... Tegenwoordig kan je geen interieurwinkel of koffiezaak meer binnenstappen, of je ziet ze al van ver: de supergrafische bloemen (of zijn het planten?) waar Orla Kiely zo furore mee maakt. Precies 5 jaar geleden kreeg ik van mijn allerliefste collega's een rol cadeau, zodat ik fier mijn ponden kon uitgeven in de winkel waar ik anders steevast likkebaardend doch met lege handen en met mijn staart tussen mijn benen vertrok. Kamer 2 was een feit!

kamer 2Maar omdat ponden (en euro's) snel op geraken, of toch zeker wat behang betreft, diende een andere oplossing zich aan... willen of niet, gezien nog ettelijke ruimtes aan de beurt zouden komen. Aangezien het op het gelijkvloers wat ruwer mocht, gingen we daar de betonlook meets vintage toer op. De bakstenen muren voegden we zelf, met hulp van enkele handige dames, en een pot primer en witte verf deden de rest.
 
ruimte 3

Omdat wit toch maar wit is, voegden we in het kleinste kamertje nog een muur van oude cementtegels toe. Dit vind je zeker tweedehands, al dan niet zelf uit te breken. Opkuiswerk is het handigst met een schuurmachientje, tenzij je liever uren staat te schrobben en te beitelen. Het is wat puzzelen bij het plaatsen, omdat elke steen meestal wat anders van formaat of dikte is, maar dat maakt het alleen maar authentieker, niet? Een jongeman heeft ooit bloed, zweet en tranen gelaten om deze onbeschadigd uit te breken, dus dankjewel B.! Uw gift wordt elke dag bewonderd!

nummer 4Voor  kinderkamer 1 waren we immens fan van het mooie behang van Ferm Living. Maar omdat recuperatie, tweede levens en diy ondertussen niet meer weg te denken zijn uit ons leven, en dus ook niet uit ons interieur, lieten we het toeval beslissen, en kwamen we zodoende een vintage behang tegen met een zeer bescheiden motiefje. Dit in combinatie met groen en roze, en kind 1 = happy. Helaas zijn we zelf wat minder enthousiast over de lijmresten die ons nog steeds parten blijven spelen, dus voor kind 2 (en voorlopig de laatste kamer) werd dit anders aangepakt...
 
kind 1

Kind 2 dus. Hier werd ons al gauw duidelijk gemaakt dat groen en blauw niet onbelangrijk waren bij het inrichten, waarvoor dank kind 2! Het jonge Nederlandse merk Zilverblauw ontwerpt zalige behangmotieven, posters en andere spulletjes, zodat er wekenlange twijfel was om hiermee aan het werk te gaan. Maar dit zou dan weer indruisen tegen ons motto, dus werden plannen gesmeed en ijzers in het vuur gegooid. Een houten MDF-lat van 17 centimeter breed, een potlood, een meetlat en wat papierplakband (genre tesakrepp) werden mijn compagnons bij dit project. Eerst werd de muur witgeverfd, en daarna kreeg mijnheer potlood de kans om zich te bewijzen. Wat plakband later, een opvolging door een rolletje verf... en op 2 avonden was de klus geklaard. Kind 2 had zijn slag thuisgehaald!

kind 2Nu rest er ons nog een hal, een tweede kleinste kamertje en een traphal/overloop. Dus rijst nu de vraag wat er nog ontbreekt in ons assortiment > bordverf? magneetverf? houten panelen?... Tips of ideetjes zijn zeker welkom!
Wordt vervolgd... maar eerst nog wat blaadjes uit ons Atomaschriftje scheuren.

Geen opmerkingen: