zondag 10 maart 2013

Namiddagje Antwerpen

Onlangs ben ik een namiddagje op sleeptouw genomen door Antwerpen, van het ene leuke adresje naar het andere. Zalig was dat! Vooral veel mooie spulletjes gezien in de Nationalestraat, zoals bijvoorbeeld leuke streepjes t-shirtjes bij Lila Grace, en zàààlige kousen bij A.Puur.A, die gelukkig in Gent ook een winkeltje hebben. Waar is de tijd dat ze nog aan de overkant zaten, waar nu M.A.R.T.H.A. gevestigd is... Dat lijkt wel al eeuwen geleden! Julija kon natuurlijk ook niet ontbreken, waar ze steeds de mooiste combinaties weten klaar te leggen...

Oude kleertjes bij Think Twice, en oude paspelbandjes in een mini-fourniturenzaakje
Daarna werd het even snuisteren in Think Twice in de Kammenstraat, om toch die ene vintage jurk te bemachtigen. En kwestie van de vintage toer op te gaan, hebben we nog een klein volgestouwd naaiwinkeltje geplunderd, met het oog op onze creatieve uitspattingen... Dat wordt werken geblazen!

Daarna nog een pareltje ontdekt, waar ik helaas de zetel van mijn dromen vond. En ik zeg helaas, want dit staat pas binnen een jaar of 5 op ons lijstje. Als je dus in Antwerpen bent, moet je zéker eens langsgaan bij de Arrangerie Int. Naast de showroom op het gelijkvloers, kun je op het eerste en tweede verdiep ook nog veel moois ontdekken, maar dan moet je wel door het atelier... en da's natuurlijk wel het allerleukste aan deze plek! (let op de prachtige tegels, en de hedendaagse interpretatie ervan in de foto erna!)

snijplankje naast kan van studio-nozemVerder een tot nog toe voor mij onbekend merk gespot in Sweetie Darling, namelijk het Belgische merk Oh My Kids. Deze spulletjes worden blijkbaar door de ontwerpster L. Vanbroekhoven zelf (met de hand!) geprint! Supermooie kleuren met een grafische inslag... en die presentaties! Ik ben megafan! 

Oh My Kids presentatie in de winkel Sweetie Darling


1 opmerking:

angela zei

joehoe het was keigezellig en toffe foto's;-)